Eğitim İş Samsun Şubesi:Eğitim olumsuz etkilenecek

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, "Müdür değerlendirme sonuçları, yeni başlayacak eğitim-öğretim yılını olumsuz etkileyecektir" dedi

SENDİKA - 2014-08-30 20:31:12

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının sorunlarla başlayacağını söyledi. Okul idarecilerinin değerlendirme sonuçlarının ardından, eğitime hazırlık sürecinde yeni okul müdürleri ve öğretmenlerin zorlu süreç yaşayacaklarını ifade eden Kara, "Yeni başlayacak dönem öncesinde özellikle öğretmenler, veliler ve görevlerine son verilen idareciler tedirgin" diye konuştu.
 
YARISI GÖREVDEN ALINDI
Samsun genelinde değerlendirmeye alınan okul müdürlerinin yarısının görevlerinden alındığını kaydeden Kara şunları söyledi: "Durumlarının ne olacağı henüz belli değil. İdarecilerin bir kısmı, moralleri bozuk olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlayacaklar. Bu durum okullara olumsuz olarak yansıyacaktır. Adaletli bir atama yönetmeliği olmadıkça, okullarda istenilen eğitimler verilmeyecek. Bakan öğretmenlere sorun değil, çözüm üretmelidir. Toplumun geleceği üretiliyor. Öğretmenler sorunları çözülmüş bir şekilde yeni döneme başlamalı. Öğrenci kayıtları ve öğretmenlerin atama takvimlerinin yoğun olması, sorunun devam edeceğini gösteriyor." 
 
habergazetesi.com.tr
Günün Diğer Haberleri