Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmıştır

Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmıştır

SENDİKA - 2014-08-29 13:34:43

Eğitim iş Giresun İl  Başkanı Süleyman Çelebioğlu, “Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmış” dedi.



Çelebioğlu yayınladığı basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Bilindiği gibi, TBMM Genel Kurulu’nda 1/3/2014 tarihinde kabul edilen Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 4 yıl görev süresini dolduran tüm okul yöneticilerinin görevden alınmasını öngörmekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı yönetici atama yönetmeliği çerçevesinde Okul Müdürü atamalarının puanlama sonuçları  açıklanmıştır. Bu puanlamalara göre, 75 ve daha yüksek puan verilen okul müdürleri yeniden görevlendirilebileceklerdir.  75 puan verilmeyen okul müdürleri müdür olarak görevlendirilmeyecektir.



Milli Eğitim Bakanlığı sınav kazanarak göreve gelen tüm okul müdürlerini görevden almış görünmektedir. On binlerce yöneticinin görevinden alınması okulların açılması ile birlikte kaos yaşanmasına neden olacak, kariyer ve liyakat gözetmeksizin yapılan atamalar okullarımızda iş barışını bozacak ve eğitimin niteliğini daha da düşürecektir.



Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmış, yıllarca okullarını başarı ile yönetmiş yöneticilerin, öğretmenlerinden, öğrenci temsilcilerinden, velilerden yüksek puan almalarına rağmen,  Milli Eğitim yöneticilerinin verdiği puanlar yeterli olmamıştır.



Sonuç olarak eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitim-İş olarak, bu haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı gerekli demokratik ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Günün Diğer Haberleri