Türk Eğitim Sen, Meb Müsteşarı Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Türk Eğitim Sen, Meb Müsteşarı Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

SENDİKA - 2014-08-27 15:25:26

Türk Eğitim Sen, hukuksuz açıklama yaptığı gerekçesiyle MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. ANKARA(ANKA) - Türk Eğitim Sen, hukuksuz açıklama yaptığı gerekçesiyle MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
Türk Eğitim Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in açıklaması şu şekilde anımsatıldı:
"MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN tarafından yapılan hukuksuz bir açıklamada, 'Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararının yönetmeliğin yürütmesini durdurduğunu, şube müdürü atamalarını iptal etmediği' beyan edilmiştir. Bu beyanat üzerine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e yargı kararlarının yoruma açık olmadığı sadece uygulamakla görevli olduğu anlatılmış olmasına rağmen hukuksuz tavrını devam ettirerek "mahkemelerde olabilecek gelişmeler karşısında uygulayacağımız bir B Planımız hazırda bulunmaktadır."

-"HİÇBİR GÜÇ YARGI KARARINI YOK SAYMAYA DEVAM EDEMEZ"-

Kimsenin Türk milleti adına karar veren mahkemelerin üzerinde olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Hiçbir güç yargı kararını yok saymaya, uygulamamakta direnmeye devam edemez. İhtilal dönemlerinde dahi uygulanan yargı kararlarının ileri demokrasiden bahsedilen bu dönemde uygulanmayacağının bu kadar açık bu kadar fütursuzca ilan edilmesi ileride yaşanacak idari işlemlerle ilgili soru işaretleri yaratmıştır. Hukuksuzlukla mücadeleyi ilke haline getirmiş olan Türk Eğitim Sen, Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararını uygulamayan MEB yetkilileri ile MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu işin sonuna kadar gidecek, kazandığımız bir davanın gereğinin yapılmasını sağlayacağız." (ANKA)
(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri