OKULLARDA MÜDÜR KIYIMI

CHP Milletvekili Nur Serter'in "Okullarda Müdür Kıyımı" başlıklı basın açıklaması

ATAMA - 2014-08-21 17:58:46

TBMM Genel Kurulunda 1/3/2014 tarihinde kabul edilen 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 25 inci maddesinde, yönetici olarak okullarda 4 yıl görev süresini tamamlayan okul müdürlerinin görevi, başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer denmekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı buna dayalı olarak çıkardığı, uydurma yönetmelikle göstermelik bir puan sıralaması yaparak tüm demokrat, aydın, Atatürkçü okul müdürlerini bu gün öğleden sonra görevden almıştır.

Görevden alınan okul müdürlerinin yerine AKP’nin yandaş sendikası EĞİTİM BİR SEN’e üye öğretmenler okullara müdür olarak atanmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla müdür olan, özellikle, Eğtim İş ve Eğitim Sen Üyesi tüm müdürleri görevden almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okul müdürlerinin hangi sendikaya üye olduklarını bir an önce açıklamalıdır. Temmuz ayı içerisinde yapılan Teftiş Kurulu Başkanlığı atamalarında da benzer uygulama yapılmış, illerin %68’ine AKP’nin yandaş sendikası EĞİTİM BİR SEN üyesi müfettişler başkan olarak atanmıştı.

6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, partimiz tarafından Anayasa Mahkemesine götürülmüştü. Anayasa Mahkemesinin yapılan bu uygulamaları görerek tarafsız bir şekilde karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Velileri ve öğretmenleri daha zor bir dönem beklemektedir. Bu uygulama ile AKP’nin eğitimi siyasallaştırdığı açıkça ortaya çıkmıştır. CHP olarak süreç takip edilecek ve tüm yasal yollara başvurulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı AKP zihniyetinde olmayan müdürlerin kıyımını gerçekleştirmiş, hukuksuz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir. 21.08.2014

                                                                          Prof.Dr.F.Nur SERTER

 İstanbul Milletvekili

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

Üyesi

 

Günün Diğer Haberleri