Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

SPOR - 2014-08-21 17:13:57

2015 sezonunda, 6222 Sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca Ankara'da yapılacak her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesine esas olmak üzere, Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya, Güvenlik birimleri yetkilileri, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileri, kulüp yöneticileri ve federasyon temsilcileri katıldı.
Vali Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, müsabaka alanlarına asılan siyasi, ideolojik, aşağılayıcı ve etnik ayrımcılığa dayalı pankartların spor ahlakına yakışmadığını; müsabaka alanlarına alkol ve keyif verici veya uyuşturucu madde alarak gelmenin de spor ahlakı ile bağdaşmadığını ifade etti. Vali Yüksel, "Paylaşma ve uzlaşma mekânları olan spor alanları, delici, kesici aletlerle ve yanıcı, yakıcı, parlayıcı maddelerle veya silahlarla yan yana gelebilir mi? Müsabakalar öncesi görevi sadece yönetmek olan yöneticiler uzlaşmayı, paylaşmayı, kucaklaşmayı ve alkışlamayı adres olarak göstermesi gerekirken kişisel prestij ve kimi beklentilerle karşı takım yöneticilerini, taraftarlarını hasım adres göstermesi sporun ve spor ahlakının hiçbir yerinde yer alamaz. Bu çirkinlikleri sporun içerisinde tutmaya devam mı etmeliyiz? Tüm dünya, sporu prestij projesi haline getirdi. Spor, bize dünyada para ile satın alınamayacak bir hazine veriyor. Toplumsal moral veriyor" dedi.
Spor sahalarındaki olumsuz görüntülerin yeni sezonda tekrarlanmamasını dileyen Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, "Sporun bir barış projesi olduğuna inanıyoruz. Ankara, sporu yüreğinde hisseden bir şehirdir. Hepimiz spora çok ama çok önem veriyoruz. Ankara'da sporu çağdaşlık ölçüsü olarak da kabul ediyoruz. Sporda şiddeti önlemek için her zaman ve herkes ile iş birliği yapmaya hazırız. Ankara'da başarının yegane ölçüsü paylaşmak, kucaklaşmak ve uzlaşmak olmalıdır" dedi.
Vali Yüksel, "Ankara'da spor alanlarının içi, dışı, kapı girişleri ve güzergahlarının kamera sistemi ile izleneceğini ve Elektronik bilet- TC Numaralı bilet uygulamasının da mutlaka gerçekleştirileceğini" belirtti.
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 2014-2015 sezonunda Ankara ilinde yapılacak her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun geçmesini temenni ederek kulüplerimize, yöneticilerine, sporculara ve taraftarlara başarılar diledi.
Daha sonra "Müsabaka Güvenliği" başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.
Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, 6222 Sayılı yasada öngörülen ve 2014-2015 sezonunda Ankara ilinde her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun bir şekilde gerçekleşmesi için alınması gereken tertip ve tedbirleri madde madde görüşerek oy birliğiyle kabul etti. (ANKA)
(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri