25074 Sınıf Öğretmeni Tek Yürek Tek Nefes

25074 sınıf öğretmeni tek yürek tek nefes: atmayın atayın bizi (en az 10.000)

ATAMA - 2014-08-19 18:43:39

Bu yazıyı kaleme alırken içimizden gelenleri arkadaşlarım yoldaşlarım adına ele almayı uygun gördüm ve siz değerli okuyucularımın da aynı şekilde hiç olmazsa ücretli öğretmenliğe karşı çıkarak bize bir nebze olsun destek olacağınızı umaraktan yazmaya karar verdim.Bu yazımda sınıf öğretmenlerinin atama mağduriyetini gözler önüne sermeyi acılarımızı sizlerle paylaşmayı istedim.

2012 yılı ağustos atamaları itibariyle sınıf öğretmenliği bölümü ayaklar altına alınmış, hor görülmüş adeta üvey evlat muamelesi görmüştür. En çok atama yapılan branşların zirvesinde bulunan bu bölüm bir gecede zirveden yerin dibine girmiştir. Yetkililer sesimizi duymamış feryadımıza adeta kulak tıkamışlardır. Bir anda (2012) 18000 insan atanamayıp yıllarca mağduriyete sürüklenmiş ardından bu mağduriyete 25000’ ler eklenmiş ve önlem alınmazsa daha nice 25.000 mağdurlara gebe olacaktır.

Biz sınıf öğretmenleri olarak artık öğrencilerimizin yanında ismimizde olduğu gibi artık sınıflarımızda olmak istiyoruz. Biz artık yok olmak, horlanmak itilip kakılmak,acınmak istemiyoruz.Biz bize hak ettiğimiz iki yıldır verilmeyen 10.000 kadronun verilmesini istiyoruz. Biz atanamamış değil ataması yapılmamış intiharın eşiğine gelmiş psikolojisi bozuk öğretmen adayları olmak istemiyoruz. Biz de artık eski günlerimize dönmeyi hak ettiğimiz yerde olmayı istiyoruz. Biz sistemlere kurban gitmek istemiyoruz. Biz ücretli kölelik yapmak istemiyoruz. Biz atanmak istiyoruz.

Biz ataması yapılmamış sınıf öğretmenleri olarak sınıflarımızda öğrencilerimizin yanında olmak istiyoruz. Biz atanamamış öğretmen adayları değil ataması yapılmamış öğretmen adaylarıyız.50 puan alan atanabiliyorsa bazı bölümlerde sınıf öğretmenliğinde 82 alan atanamıyorsa burada atanamamış öğretmen adayı değil bu başarıya rağmen ataması yapılmamış öğretmen adayı vardır. Değişen bir sistem uğruna hak ettiği kadroyu alamayan sınıf öğretmenlerine 2014 eylül atamalarında hakkettiği kadro verilmelidir.Bu mağduriyet giderilmeli körpecik yavrularımızın her şeyi olacak bu kutsal görev uğruna gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyecek bu fedakar sınıf öğretmenleri artık atanmalıdır.Tarih sahneleri öğrencilerini kurtarmaya çalışırken canını yangında seve seve feda edebilmiş sınıf öğretmenlerine şahit olmuştur.Nitekim her ne kadar diğer branşlar değerli olsa da hiçbir öğretmen sınıf öğretmeni kadar öğrencisinin yüreğine dokunamaz.Hiçbir öğretmen sınıf öğretmeni kadar fedakarlığın zirvesine oturamaz.

Gerektiğinde öğrencisin burnunu silen, gerektiğinde öğrencisinin yarasını saran, gerektiğinde öğrencisinin anası babası olan, gerektiğinde uzak bir dağ köyünde yıllarca körpecik öğrencileri için canla başla çalışan öğretmenler sınıf öğretmenleridir.Bana göre sınıf öğretmeni eşittir fedakarlık,merhamet sevgidir.

Sayın yetkililer bu kadar fedakarlığı, iyiliği,öğrencisinin mutluluğu için bu vatanın geleceği için bu vatanın yarınları için canla başla ,gerektiğinde canı pahasına da olsa uğraşan bir tek öğretmenlik branşı vardır o da SINIF ÖĞRETMENLİĞİ’dir.O halde bunca meslek aşkıyla tutuşan bu insanlara hak ettklerii kadro verilsin.Hak ettikleri itibar gösterilsin.Her şeyden önemlisi sizlerin bu günlere gelmenizde katkısı olan ilkokul öğretmenlerinizin hatırı için 2014 Eylül atamalarında sınıf öğretmenliğine en az 10.000 kadro verilerek bu saygıdeğer mesleği yapacak insanların gönlü alınsın.İnanıyorum ki yetkililerimiz de mağduriyetimizin farkındalar ve inşaallah çok güzel bir kadroyla bizleri sevindireceklerdir. 

İsrafil AYYILDIZ /mebpersonel

Günün Diğer Haberleri