Sınıf Tekrarı Yapan Öğrenciler Özel Okul İçin Sağlanacak Teşvikten Yararlanamayacak

Sınıf Tekrarı Yapan Öğrenciler Özel Okul İçin Sağlanacak Teşvikten Yararlanamayacak

EĞİTİM - 2014-08-14 18:01:34

MEB Özel Eğitim Kurumu Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sağlık sebebi dışında herhangi bir sebeple, sınıf tekrarı yapmış olan öğrencilerin özel okullar için sağlanacak eğitim-öğretim teşvikinden yararlanamayacaklarını bildirdi. ANKARA(ANKA) - MEB Özel Eğitim Kurumu Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sağlık sebebi dışında herhangi bir sebeple, sınıf tekrarı yapmış olan öğrencilerin özel okullar için sağlanacak eğitim-öğretim teşvikinden yararlanamayacaklarını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumu Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldığı bir televizyon programında özel okullara verilen teşviklere ilişkin velilerin sorularını yanıtladı. Yelkenci, velilerden gelen yoğun talep nedeniyle özel okul desteği için başvuru tarihlerinin 25 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıkladı.
Bir soru üzerine de Yelkenci, özel okullar için verilecek teşviklere, resmi okullarda kayıtlı öğrencilerin başvurabileceğine dikkat çekerek, "Aynı zamanda okul çağına gelmiş ya da bir kademeden diğerine geçmek üzere okul hayatına devam etmekte olan öğrencilerimiz resmi okullar üzerinden ya da kendi devam ettikleri okullar üzerinden başvurabilecekler. Özel okulda okuyan öğrenci teşvik kapsamına girmiyor" şeklinde konuştu.

-"SINIF TEKRARI YAPMIŞ OLAN ÖĞRENCİLER TEŞVİK İÇİN BAŞVURAMAYACAK"-

Yelkenci, TC vatandaşı olan tüm vatandaşların teşvikten yararlanabilmek için başvuruda bulunabileceğini bildirerek şu ifadeleri kullandı:
"Bütün öğrencilerimizi biz tek bir fert olarak kabul ediyoruz. Sağlık sebebi dışında herhangi bir sebeple, sınıf tekrarı yapmış olan öğrenciler teşviklere başvuramayacak. Okul öncesi veya ilkokula yeni başlamış öğrencimiz okula kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerimiz ile yine ara sınıflarda devam eden öğrenciler başvuracaklar. Kardeş olan öğrenciler de iki farklı öğrenci oldukları için ikisi de destekten ayrı ayrı yararlanabilecekler.

-"TEŞVİKLER OKUL KADEMESİNİN SONUNA KADAR SÜRECEK"-

Ara sınıfta okumaya devam eden öğrencilerin teşvik için şu anda öğrenim gördüğü okula başvuru yapabileceklerini belirten Yelkenci, şunları kaydetti:
"Eğer okula yeni başlayacak öğrenciler varsa kendilerine en yakın veya istedikleri bir okul üzerinden bize ön kayır yaptırarak bize e-okul üzerinden bizlere teşvik için başvurabilecekler. Teşvikler okul kademesinin sonuna kadar sürecek. Çocuk ilkokulda almaya hak kazanmışsa teşviki ilkokul bitene kadar bu teşvik devam edecek. Ortaokula geçtiğinde teşvik için tekrar başvurması gerekecek."

-"E-OKULDAKİ MENÜYE SADECE OKUL İDARECİSİ ULAŞABİLİR"-

Velilerin, e-okul sistemindeki menüye ulaşamamalarıyla ilgili bir sorunu iletmeleri üzerine Yelkenci, "Velimiz o menüye kendisi ulaşamaz. Çocuğun kayıtlı bulunduğu okula gidecek. O konuyla ilgili idareciyle görüşecek. Menüye okul idarecisiyle ulaşılabilir ancak" dedi. (ANKA)
(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri