Sağlık Bakanlığı: Nijeryalı Kadında Ebola Virüsüne Rastlanmadı

Sağlık Bakanlığı: Nijeryalı Kadında Ebola Virüsüne Rastlanmadı

SAĞLIK - 2014-08-14 00:36:07

Sağlık Bakanlığı, dün Nijerya'nın Lagos şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY Uçağı'ndan "ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hastaya yapılan tetkikler sonucunda, hastanın ebola virüsü taşımadığının kesinleştiği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün Nijerya'nın Lagos şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY Uçağı'ndan "ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hastaya yapılan tetkiklerin tamamlandığı kaydedildi. Açıklamada, "Ebola virüsü taşımadığı kesinleşmiştir" denildi.
Nijerya uyruklu 34 yaşındaki kadının "yüksek ateş ve kusma" şikayeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alındığı hatırlatılırken, hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesinin uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul'daki bir hastanede gözlem altına alındıkları kaydedildi. Hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkiklerinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, hastanın "sıtma" olduğunun anlaşıldığı belirtildi. (ANKA)
(HM/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri