Öğretmene Rotasyon Tepki Çekmeye Devam Ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde olan öğretmenlere rotasyon uygulaması tepki çekmeye devam ediyor.

ATAMA - 2014-07-23 15:44:07

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk "Bakan, MEB insan kaynakları genel müdürlüğü gibi çalışmaktadır. Tek işiniz idareci tayinleri, öğretmen tayinleri ve onları huzursuz etmek" dedi.

 

Madde metni ile öğretmenlerin hizmet süresine bağlı olarak il içinde rotasyon getirilmesi planlanıyor. Maddenin hazırlandığı şekilde yasalaşması durumunda bulunduğu kurumda 10 ya da 12 yıl çalışmış olan öğretmenler il içi yer değişikliğine tabi olacaklar.

 

İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı uyardığını belirterek, "Rotasyon ateşle oynamaktır. Şuana kadar öğretmenler huzur bulsun, daha iyi hizmet üretsin diye bir gayretinize şahit olmadık. Yapmayı düşündüğünüz Rotasyonun altında kalırsınız. Yüzbinlerce öğretmenin yer değiştirmesinden bahsediyoruz, bunun zorluğu, insanların huzursuzluğunun yaratacağı kaosu bugünden görünüz. Yapmayı düşündüğünüz, büyük bir öğretmen göçüdür" dedi.

 

Koncuk Milli Eğitim Baknının MEB insan kaynakları genel müdürlüğü gibi çalıştığını vurgularken, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Tek işiniz idareci tayinleri, öğretmen tayinleri ve onları huzursuz etmek. Bu bakanlığın başka işi yok mu, Sayın Bakanım? Ne yaparım da, eğitim çalışanlarını daha mutlu kılarım, ne yaparım da eğitimin niteliğini artırabilirim, ne yaparım da öğretmeni daha itibarlı hale getirebilirim. diye bir kaygınız yok mu Sayın bakan, sayın bürokratlar? Türk milli eğitimine de, eğitim çalışanlarına da yazık ediyorsunuz, yazık"

 

Günün Diğer Haberleri