Liselere Geçiş Tercih Listeleri Yayımlandı

Liselere Geçiş Tercih Listeleri Yayımlandı

EĞİTİM - 2014-07-23 15:43:05

Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacak, 22 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları açıklanacak ve kesin kayıtlar yapılacaktır.

 

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden okul isimleri ve kontenjanlarına göre; ayrıca http://oges.meb.gov.tr adresinden 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda belirtilen esaslara göre tercihlerini yapacaklardır.

 

Tercihler, okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacaktır. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınacaktır. Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacaktır. Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 (onbeş) tercih olmak üzere yapılacaktır. Okul türlerine göre oluşturulacak B grubu tercih listesinde, en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçilecektir.

 

Tercihlerde Dikkat!Menteşe'de Bazı Okul İsimleri Değiştirildi

 

Öğrencilerin Ortaöğretime Geçiş tercihlerinde adı değişen okullara dikkat etmeleri gerekiyor. Menteşe'de ve diğer ilçelerde de bazı okulların isimleri değişti. Merkez Menteşe'de adı değişen okullar şu şekilde: Muğla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Muğla Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Muğla Ticaret Meslek Lisesi, Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Yerkesik İMKB Çok Programlı Lisesi, Yerkesik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi; Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi, Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

Günün Diğer Haberleri