2014-Yds Başvuruları İçin Bugün Son Gün

2014-Yds Başvuruları İçin Bugün Son Gün

SINAVLAR - 2014-07-22 16:13:10

ÖSYM Başkanlığı, başvuru süreleri önümüzdeki 3 gün içinde dolacak olan sınavlara ilişkin yaptığı açıklamada, internet üzerinden yapılan başvuruların başvuru günü saat 23.59'a kadar, başvuru merkezlerinden yapılan başvuruların ise mesai bitimine kadar yapılabileceğini hatırlattı. Başkanlık açıklamasında, 10 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2014-YDS Sonbahar Dönemi) başvurularının ise bugün biteceğini belirtti.
ÖSYM Başkanlığı, 2014-YDS Sonbahar Dönemi, 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, 2014-DHBT, 2014-STS Sonbahar Dönemi: Başvuru İşlemlerine ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı.
2014 sınav takvimine uygun olarak, 10 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2014-YDS Sonbahar Dönemi) başvurularının bugün, 10 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavına (İcra) başvuruların, yarın, 8 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) ile 2014 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) başvurularının ise 24 Temmuz 2014 tarihinde sona ereceği kaydedildi.
15 Temmuz 2014 tarihinde başlayan Diş Hekimliği ve Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavlarına (STS) başvuruların ise 25 Temmuz'da sona ereceği kaydedilen açıklamada, başvuru sürelerinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtildi.

-SON GÜN BAŞVURU SAAT 23.59'A KADAR-

Sınavlarda başvuru alacak Başvuru Merkezleri tüm sınavlar için ayrı ayrı oluşturulan (www.osym.gov.tr internet adresinde BAŞVURULAR alanı) Başvuru Bilgileri içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatlice incelemeleri ve kendilerine en yakın başvuru merkezinden süresi içinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru merkezleri resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet'ten bireysel başvurular yukarıda belirtilen sınavların başvurularının son gününde saat 23.59'da sona erecektir" denildi.

-BAŞVURU MERKEZLERİNDE "ONAY KODU"NA DİKKAT-

İnternet'ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, "Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir" ifadeleri kullanıldı.
Başvuru merkezlerinden başvuru alma işleminin başvuru süresinin son gününde mesai saati bitimine kadar devam edeceği bilgisine yer verilen açıklamada, "Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir" denildi. (ANKA)
(OLÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri