Fenerbahçe Ve Beşiktaş Soma İçin El Ele

Fenerbahçe Ve Beşiktaş Soma İçin El Ele

SPOR - 2014-05-16 23:26:09

Fenerbahçe ve Beşiktaş, gelirleri Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanmak üzere özel bir maç düzenleyecek.
Fenerbahçe Spor Kulubü'nün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Kulübümüz ve Beşiktaş Kulübü, Soma'da meydana gelen, ülkemizi yasa boğan elim kazada hayatlarını kaybeden madencilerimizin aileleri için ortak bir karar almış bulunmaktadır.
Fenerbahçe ve Beşiktaş Yönetim Kurulları; Fenerbahçemiz ile Beşiktaş Futbol Takımının karşılaşacağı, geliri şehit madencilerimizin ailelerine bağışlanacak, özel bir maç organize edilmesi konusunda anlaşmaya varmışlardır.
Özel maça dair tüm ayrıntılar, ilerleyen günlerde yapılacak ortak bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bu vesile ile maden faciasında yaşamını yitiren emekçilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve ülkemize sabır diliyoruz" denildi.

-FENERBAHÇE, SOMALI ÇOCUKLARIN EĞİTİM MASRAFLARI İÇİN BURS HAVUZU DA OLUŞTURACAK-

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak için bir burs havuzu oluşturacağını açıklamıştı. Yönetim Kurulu'nun bölgeye kalıcı bir fayda sağlamak isteğini belirten İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, burs havuzu ile ilk etapta 100 çocuğun 5 yıl süreyle eğitim masraflarının karşılanacağını belirtmişti. Yılmaz'ın açıklamasına göre, Yönetim Kurulu, ilk etapta, 100 öğrencinin eğitimi için 1 milyon 800 bin TL bütçe ayırmış bulunuyor. (ANKA)
(HGS/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri