Soma İçin Saygı Duruşunda Bulunan Eğitim İş Üyeleri Hakkında Tutanak Tutuldu

Soma İçin Saygı Duruşunda Bulunan Eğitim İş Üyeleri Hakkında Tutanak Tutuldu

SENDİKA - 2014-05-17 23:40:04

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Soma'da meydana gelen maden faciası dolayısıyla, Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan Eğitim İş üyeleri hakkında tutanak tutulduğunu bildirdi. ANKARA(ANKA) - Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Soma'da meydana gelen maden faciası dolayısıyla, Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan Eğitim İş üyeleri hakkında tutanak tutulduğunu bildirdi.
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, Soma'daki Türkiye tarihinin en büyük iş cinayetinde hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisini anmak için Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan üyelerinin hakkında tutanak tutulduğunu ifade etti.

-"BU ÜLKEDE İNSANLARIMIZ MATEM HAKKINDAN DAHİ MAHRUM BIRAKILIYOR"-

Açıklamasında yas tutana saygı duymanın insanoğlunun kadim yasalarından biri olduğunun altını çizen Demir şunları kaydetti:
"Bu ülkede, insanlarımız matem hakkından dahi mahrum bırakılmaktadır. Kaldı ki hükümet tarafından üç günlük ulusal yas ilan edilmişken, çocuklara insan yaşamının önemini, yaşanan felaketler karşısında ulusal duyarlılık göstermek bilincini aşılamak isteyen öğretmenlerimiz hakkında tutanak tutulması, ulusal yas ilan edenlerin ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermektedir. Kibir ve zulümle bezenmiş bir iktidarın, gölgesinden dahi korktuğu bugünlerde baskı ve sindirme politikaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmektedir. Biliyoruz ki muktedirlerin asıl saldırısı; eşitlikten, özgürlükten, adil ve demokratik bir yaşamdan yana tavır koyan herkese karşıdır! Dolayısıyla üye ve yöneticilerimizi, disiplin soruşturmalarıyla ve işsiz bırakmayla tehdit edenler, farklı düşünen bütün kesimlere gözdağı vermek istemektedir. Grev hakkımızdan, uluslararası hukuktan, anayasadan bihaber olan ve "ben yaptım oldu" diyerek attıkları her adımı meşru görenler bilmelidir ki, bugüne kadar bu tarz baskıcı uygulamalara karşı asla boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz." (ANKA)
(AR/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri