Türk-İş Başkanı Atalay: Bizim Tabanımız Gerginlikten Yana Değil

Türk-İş Başkanı Atalay: Bizim Tabanımız Gerginlikten Yana Değil

SENDİKA - 2014-04-24 23:23:36

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Taksim'de kutlanmak istenen 1 Mayısa ilişkin, "Türkiye'de bütün memur ve işçi sendikaları, dernek ve odalar olarak 1 Mayıs'ı bir çatı altında kutlayabilsek. Maalesef bugüne kadar bunu yapamadık. Umudumuz önümüzdeki yıllarda imkan olursa Türk-İş olarak buna katkı sağlarız. Ama bizim tabanımız gerginlikten yana değil" dedi. ANKARA (ANKA) -Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Taksim'de kutlanmak istenen 1 Mayısa ilişkin, "Türkiye'de bütün memur ve işçi sendikaları, dernek ve odalar olarak 1 Mayıs'ı bir çatı altında kutlayabilsek. Maalesef bugüne kadar bunu yapamadık. Umudumuz önümüzdeki yıllarda imkan olursa Türk-İş olarak buna katkı sağlarız. Ama bizim tabanımız gerginlikten yana değil" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı makamında kabul etti.
Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlayacaklarını belirterek, "Biz 1 Mayıs'ı üç kere Kadıköy'de, dört kere Çağlayan'da, bir kere Bursa'da, bir kere de Tandoğan'da kutladık. Geri kalan 5 sene tartışmalardan dolayı 1 Mayıs'ı kutlayamadık. Ana merkez olarak bu sene biz Kadıköy'de kutlayacağız. Bunun dışında 81 vilayette Türk-İş olarak biz 1 Mayıs'ı kutlayacağız" dedi.

-"HERKES İSTEDİĞİ YERDE KUTLASIN"-

Türkiye'nin her yerinin kendileri için Taksim Meydan'ı olduğunu vurgulayan Atalay, "Sıkıntılarımız, problemlerimiz var, 1 Mayısta biz bu sorunları mikrofondan kürsüden bütün alanlarda çalışanların, çalışmayanların, öğrencilerin sıkıntılarını haykıralım. Kadıköy ile sıkıntılar vardı ama izin aldık. Arzumuz 1 Mayıs'ın önüne hiçbir şeyin geçmemesi. Biz sıkıntımızı, derdimizi o kürsüden daha rahat anlatalım. Hiçbir yerde gerginlik yaşanmasın, herkes istediği yerde kutlasın" diye konuştu.

-"BİZİM TABANIMIZ GERGİNLİKTEN YANA DEĞİL"-

Atalay Taksim'de kutlanmak istenen 1 Mayıs'a ilişkin ise, "Diğer sendikalarımızda bulundukları yerde hiçbir gerginliğe sebep olmadan 1 Mayısı kutlarlar diye arzu ediyoruz. İmkan olsa da Türkiye'de bütün memur ve işçi sendikalar, dernekler ve odalar 1 Mayıs'ı bir çatı altında kutlayabilse. Maalesef bugüne kadar bunu yapamadık. Umudumuz önümüzdeki yıllarda imkan olursa Türk-İş olarak buna katkı sağlarız. Ama bizim tabanımız gerginlikten yana değil. Biz 5 senedir 1 Mayısı kutlayamadık. Bundan dolayı Türk-iş olarak müsaade alınmayan bir yerde bizim tabanımız 1 Mayısı kutlamak istemiyor" ifadelerini kullandı. (ANKA)
(MLT/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri