Türk Eğitim-Sen: Bugün 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların Kıymetini Her Zamankinden Daha İyi Bilmemiz Gerek

Türk Eğitim-Sen: Bugün 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların Kıymetini Her Zamankinden Daha İyi Bilmemiz Gerek

SENDİKA - 2014-04-22 12:32:44

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türk milleti için paha biçilemez olduğunu vurgulayarak, "Bugün 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların, 30 Ağustos'ların, 29 Ekim'lerin kıymetini her zamankinden daha iyi bilmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi. ANKARA(ANKA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türk milleti için paha biçilemez olduğunu vurgulayarak, Bugün 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların, 30 Ağustos'ların, 29 Ekim'lerin kıymetini her zamankinden daha iyi bilmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Milli egemenliğin bir devlette gücün ya da hâkimiyetin sadece ve sadece millete ait olması olarak tanımlandığını belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94'üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz. Bu anlamlı tarih, Türk milleti için paha biçilemezdir. Milli egemenliğin ilan edildiği, Cumhuriyet'e doğru adım adım yaklaşıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin, yeniden büyük medeniyet kurma yolundaki dirilişinin başlangıcıdır" ifadelerine yer verdi.

-"ÇOCUKLAR BU ÜLKENİN GELECEĞİ, BARIŞIN VİZYON GÜCÜ"-

Bugün 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların, 30 Ağustos'ların, 29 Ekim'lerin kıymetini her zamankinden daha iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Koncuk şunları kaydetti:
"23 Nisan'ı kutladığımız bugünlerde sendeleyen bir demokrasi varsa, caniler pazarlık masalarında ağırlanıyorsa, bir dedikleri ikiletilmiyorsa, bebek katili bir caninin mektupları ayan beyan kitlelere okunuyorsa, o hain için özgürlük naraları atılıyorsa, değerlerimizi kanatan mütecaviz kalabalıklar giderek büyüyorsa vay bizim halimize Son yıllarda milli olan ne varsa yoğun ateş altındadır. Değerlerimiz örselenmektedir. Aynı acılarla yoğrulan insanlar ayrıştırılmaktadır. Terör örgütü ve destekçisi gafiller, "bir' yerine "bölünmüş' bir Türkiye görme heveslerini artık her fırsatta ve küstahça, çekinmeden dile getirmektedir. Dolayısıyla TBMM'nin açılışının yıldönümünde demokrasiye daha fazla sahip çıkmalı; anayasal kurumların zarar görmemesini sağlamalı; bütünleştirici bir dil kullanmalı; milli hasletlerimizi örselemek yerine, onları başımızın tacı yapmalı ve teröristler ile el sıkışmak yerine, terörün kökünü kazımak için mücadele etmeliyiz. Öte yandan bilinmelidir ki; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Çocuklar bu ülkenin geleceği, umut tohumları, egemenliğin, demokrasinin, huzur ve barışın vizyon gücüdür."

-"ÇOCUKLARIMIZIN YARINLARA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİNİ SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"-

Koncuk, mutsuz çocuklarla Türkiye'nin yarınlarının inşa edilemeyeceğinin altını çizerek şöyle devam etti:
"Çocuk gözlerinde geleceğe olan inanç yerine, belirsizlik varsa; çocuk kalbinde yeşeren umutlar yerine şiddete uğramış, istismar edilmiş, eğitim hakkı elinden alınmış yarım kalan hayatlar varsa; çocuk ellerinde uçurtma yerine bir tutam umutsuzluk, bir tutam açlık, bir tutam yokluk varsa; çocuk dudaklarında hala söylenmemiş şarkılar varsa, çocuk bedenine üzüntü çöreklenmişse; çocuklarımızın yarınlara emin adımlarla yürüyeceğini söylemek mümkün değildir. Bu noktada geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza öyle bir Türkiye bırakabilmeliyiz ki, onlar; Türküm, doğruyum, çalışkanım diye gururla haykırabilmeli; özünden çok sevdikleri güzel yurdumuzda, küçüklerini korumanın, büyüklerini saymanın erdemini yaşayabilmeli; Ata'mızın açtığı yolda gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyebilmeli; "Ne mutlu Türküm diyene' nidalarıyla varlığını adadıkları büyük Türk milletine sonsuz bir güven vererek, geleceğe koşar adımlarla ilerlemelidir. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." (ANKA)
(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri