EĞİTİM İŞ YATAĞAN İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ

EĞİTİM İŞ YATAĞAN İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ

SENDİKA - 2014-04-17 23:00:16

Eğitim-İş, 10 Nisan'dan bu yana özelleştirmeye karşı Kurtuluş Parkı'nda direnişte olan Yatağan işçilerini ziyaret etti.

Muğla’da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı aylardır mücadele eden ve Başbakanlık Özelleştirme Dairesinin yanındaki Kurtuluş Parkı’ndaki bekleyişleri devam eden Yatağan işçileri, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Ankara Şubeleri Yönetim Kurulu Üyelerimizi sloganlarla karşıladı.

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Veli Demir, siyasi iktidarın emek düşmanı politikaları sonucu, işsizliğin arttığını, taşeronluğun yasal hale getirildiğini ve kamu kaynaklarının yok paraya sermayeye peşkeş çekildiğini belirtti. Eğitim-İş’in, özelleştirmeye karşı verdikleri mücadelede Yatağan işçilerinin yanında olduğunu söyleyen Demir, şöyle konuştu:

“İnanıyorum ki Yatağan işçileri emek düşmanı siyasi iktidara karşı işçi direnişini yükseltmek için bir kıvılcım olacaktır. Bundan 4 yıl önce TEKEL işçileri bir destan yazmıştı. Sizler de böyle bir destan yazacaksınız ve bizler de sizlere her türlü katkıyı sunacağız. Siyasal iktidar boğazına kadar yolsuzluğa batmış, meşruiyetini kaybetmiş bir iktidardır. Günde yaklaşık 3 işçi ölürken ve bunun adı da iş kazası olurken, 2.5 milyon işçi güvencesiz çalıştırılırken sizin yaptığınız mücadele sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. Buradan emek örgütlerine çağrıda bulunuyorum 1 Mayıs’ta alanları bölmeyelim, tüm sorunlarımızı haykıracağımız bir alanda siyasi iktidarın emek düşmanı politikalarına dur diyelim.”

Yatağan işçileri de ziyaretlerinden dolayı Eğitim-İş’e teşekkür etti.

Günün Diğer Haberleri