KENAN IŞIKTAN İYİ HABERLER VAR

Tiyatro sanatçısı ve ülkemizin yetiştirdiği usta sunuculardan olan Kenan Işık geçtiğimiz günlerde beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alınmıştı. Kenan Işık ne durumda,Kenan Işık son sağlık durumu,Kenan Işık öldü mü,Kenan Işık sağlığı nasıl,Kenan Işık ne zaman taburcu olacak ayrıntılar detaylar.

KÜLTÜR&SANAT - 2014-03-27 11:24:37

Tiyatro sanatçısı ve ülkemizin yetiştirdiği usta sunuculardan olan Kenan Işık geçtiğimiz günlerde beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alınmıştı. Kenan Işık ne durumda,Kenan Işık son sağlık durumu,Kenan Işık öldü mü,Kenan Işık sağlığı nasıl,Kenan Işık ne zaman taburcu olacak ayrıntılar detaylar.

Bir ara Sosyal medya Kenan Işık'ı öldürmüştü ancak sosyal medyada yer alan öldü haberleri yalanlandı

Yoğun bakım ünitesinde tutulan ve 48 saatlik gözetim süresi bugün dolacak Işık, tepki vermeye başladı. 

Tedavisi Amerikan Hastanesi'nde süren 67 yaşındaki usta oyuncuyu; Behzat Uygur, Zerrin Özer, Mehmet Ali Erbil, Fatih Aksoy, Erdal Özyağcılar, Emel Müftüoğlu, Atv Genel Müdürü Adem Gürses, işadamı İbrahim Polat gibi isimler ziyaret etti.
Kenan Işık'ın doktoruyla konuştuğunu belirten Gürses, "Yoğun bakımda ama riskli bir durum yok" dedi. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri de gün içinde sık sık Kenan Işık'ın yakınlarını arayarak bilgi aldı. 

Behzat Uygur ise şunları söyledi: "Bilinci yavaş yavaş açıldı. Tepki vermeye başladı. Eşi Beril Işık gibi biz de umutluyuz." 

"KENAN IŞIK ÖLDÜ" HABERLERİNİ İTİBAR ETMEYİN 

Bazı sosyal medya hesaplarından ve sözlüklerden "Kenan Işık'ın öldüğü" haberleri yayıldı. Kenan Işık'ın yakınları, bu tür haberlere itibar edilmemesini istedi.

Kenan Işık ile ilgili son sağlık durumu bilgisi

Önceki gün gittiği spor salonunda beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Amerikan Hastanesi’nde ameliyat edilen Kenan Işık’ın yakınları, hastaneye akın etti. Operasyonun ardından 48 saat uyutulacağı açıklanan ünlü tiyatrocunun sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye gelenler arasında Zerrin Özer, Seray Sever, Sumru Yavrucuk, Ayşenil Şamlıoğlu, Erdal Özyağcılar ve Fatih Aksoy da vardı. Aksoy, Işık’ın eşi Beril Işık ve yakınlarından, sanatçının sağlık durumunun iyiye gittiğini öğrendiğini söyledi. Ünlü yapımcı, “Öğrendiğim kadarıyla durumu gayet iyi. Ameliyatı çok iyi geçmiş” dedi. 

RİSKLİ BİR DURUM YOK 

Hastaneye dün gelen ATV Genel Müdürü Adem Gürses de ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kenan Işık’ın durumu hakkında bilgi verdi. Gürses, “Ameliyat çok başarılı geçmiş. 48 saat, belki biraz daha da fazla bir süre uyutulacak. Olumsuz bir komplikasyon gelişmemesi, en büyük iyiye gidiştir. Olumsuz bir durum yok, vaziyet çok iyi. Yoğun bakımda göremiyoruz ama doktorlardan aldığımız bilgi de o yönde ki riskli bir durum yok. Olumsuza doğru gidiş olmaması, zaten olumlu gelişmedir. İnşallah en kısa sürede ayağa kalkacak” diye konuştu.

Son bilgileri geldi

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı.Hastaneden yapılan açıklamada, yoğun bakımda bulunan Kenan Işık'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Acil servisimize gelişinden bu yana bilinci kapalı olan hastamız Kenan Işık'ın tedavisi, yaşamsal açıdan önemli organlarının dengelerini sağlamak ve beyin dokusunu korumak amacıyla yoğun bakım ünitemizde sedasyon altında devam etmektedir. Hastamızın durumu stabil seyretmekte olup hayati tehlikesi sürmektedir."

Bu arada, Kenan Işık'ın yattığı hastaneye gelen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak doktorlardan bilgi aldı. Parlak, "Durumu stabil. İnşallah kısa sürede düzelecek sanıyorum. İnşallah güzel olacak" dedi.

Kenan Işık'ı hastanede ziyaret eden Yapımcı Fatih Aksoy ise "İyiye gidiyormuş her şey. Bir sorun yok" diye konuştu.

Geçirdiği beyin kanamasının ardından Amerikan Hastanesi'nde ameliyat edilen ve yoğun bakımda tedavisi süren tiyatro sanatçısı ve televizyon programcısı Kenan Işık'ı sanatçı dostları ve arkadaşları yalnız bırakmıyor. İstanbul Üniversitesi'nin eski rektörü Mesut Parlak ve program yapımcısı Fatih Aksoy tedavi gören Işık'ı ziyaret edenler arasındaydı.

Ve Son haber daha geldi

İstanbul Beşiktaş'ta 21 Mart'ta bir otelde düşme sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören usta tiyatrocu Kenan Işık'ın bugün uyandırılması bekleniyor. atv'de yayımlanan "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasının sunucusu olan Işık'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan eşi Beril Işık, uyutulma sürecinin tedaviye olumlu yanıt vermesinden dolayı risk teşkil etmediğini belirtti.

Beril Işık "Uyutulması sırasında tedaviye olumlu yanıt verdiği için şu an uyandırılmıyor. Ne kadar uyutulacağı belli değil. Uzun uyutulması bir risk değil; riskleri ve komplikasyonları önlemek için uyutuluyor. Bu kötü bir gidiş değil aksine iyi bir gidiştir. Tedaviye cevap veriyor, bizi sevindiren budur. Umutla bekliyoruz dua ediyoruz" dedi.

UMUDUMUZ YÜKSEK

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran kardeşi Cengiz Işık ise "Uyanana kadar hastanede başındayız. Umudumuz yüksek" diye konuştu. Hastaneye gelerek Işık'ın yakınlarından bilgi alan oyuncu Menderes Samancılar ise "Umarım iyileşecek. Durumu iyiye gidiyor. Nejat İşler'i de ziyaret ettim ama göremedim. Benden önce Ali Sürmeli, Nejat'ı görmüş. O da iyileşiyor. Ali'nin Nejat'ı yürüttüğünü öğrendim. İnşallah Nejat da Kenan da iyileşecek. Beraber yürüyeceğiz" dedi. Işık için hastaneye gelen şarkıcı Nuri Sesigüzel de "Ailesini gördüm. Oturup sohbet ettik. Bize göstermiyorlar ama durumunun iyiye gittiğini söylediler. Bugün yarın uyandıracaklarmış. Hepimizin sevdiği insan. Herkes onun programlarını sever ve izler. Duaya ihtiyacı var" diye konuştu. Hastane yönetimi, Işık'ın tomografisinin çekildiğini, elde edilen sonuçlar çerçevesinde tedavinin sürdüğünü ve uyutulduğunu kaydetti.

AKRABALARI DUA EDİYOR

Kenan Işık'ın memleketi Malatya'da bulunan akrabaları, oyuncunun bir an önce iyileşmesi için dua ediyor. Ünlü oyuncuyla hatıralarına değinen akrabası Mevlüt Şeker (53), "Babam Kenan ağabeyimi çok kızdırırmış. Herkes bir işle meşgul olurmuş. Kenan ağabeyim tiyatro için sağa sola gidermiş, kaçarmış. Tiyatroya çok merakı varmış, çok severmiş" dedi. Hikmet Şeker (48) de olayı ilk duyduklarında çok üzüldüklerini anlatarak, "Yoğun bakımdan çıktıktan sonra daha mutlu olacağız. Allah'tan şifalar diliyorum. Bir an önce yoğun bakımdan çıkmasını istiyoruz" dedi.Stargazete

Günün Diğer Haberleri