Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: Türk Ulusu Başbakan'ın Diktatöryal Uygulamalarına Asla Boyun Eğmeyecektir

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: Türk Ulusu Başbakan'ın Diktatöryal Uygulamalarına Asla Boyun Eğmeyecektir

SENDİKA - 2014-03-21 13:59:19

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesine tepki göstererek, "Türk ulusu Emperyalizm ile işbirliği yapanlara ve Başbakan'ın diktatöryal uygulamalarına asla boyun eğmeyecektir" dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Demir, 17 Aralık operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir korku yaşadığını savunan Demir, "Başbakan Erdoğan'ın, basın, ifade ve iletişim özgürlüğü konusundaki yasakçı ve faşizan tutumu twitter yasağı ile doruk noktasına ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.
İnternete, sosyal paylaşım ağlarına ve Twitter'a dönük yasaklamaların ardında siyasi iktidarın yolsuzluklarının yayılmasını engellemek olduğunun açık olduğunu kaydeden Demir, "Bu tutum kendi icat ettikleri "İleri Demokrasi' adına yapılmış faşizan bir uygulamadır ve Anayasa'ya aykırıdır. Gerçek demokrasi, ancak halkın daha fazla bilgiye özgürce ulaşması ve ifade özgürlüğünün teminat altına alınması ile mümkündür" dedi.
Türk ulusunun, Mustafa Kemal'in önderliğinde emperyalizme dahi boyun eğmediğini belirten Demir, "Bugün de emperyalizm ile işbirliği yapanlara ve Başbakan'ın diktatöryal uygulamalarına asla boyun eğmeyecektir. 17 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluklarla meşruiyetini kaybeden AKP iktidarının yasaklamalarla, şiddetle ayakta kalması mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (ANKA)
(HM/OLÇ)

 

Görüş ve önerileriniz bizim için çok önemlidir.Sizde bize görüş ve önerilerinizi ve yayınlanmasını istediğiniz haber ve yazılarınızı gönderebilirsiniz.iletişim adresimiz:egitimhaberci@gmail.com

Facebook sayfamızı beğenerek en güncel haberleri alabilir bizlere destek olabilirsiniz..

Günün Diğer Haberleri