MEB tasarısının 11 maddesi kabul edildi.Peki Öğretmene Rotasyon Var mı?

MEB tasarısının 11 maddesi kabul edildi

EĞİTİM - 2014-02-28 10:18:02

Milli Eğitim tasarısının;;
1 ila 15'inci maddeler 1. bölüm olarak,
16 ila 29'uncu maddeleri ise 2. bölüm olarak görüşülecektir.

Tasarı toplam 38 maddeden ibarettir.

Tasarının,

1. maddesi 1416 sayılı yabancı memleketleregönderilecek öğrencilere ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

2. maddesi, yine 1416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına gönderilecek öğrencilerin seçimine yöneliktir. Aynen kabul edilmiştir.

3. maddesi, 1416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına gönderilenlerden öğrenimlerini başarıyla bitirip dönenlerin atanmasına ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

4. maddesi, 1416 sayılı kanuna bir geçici madde eklenmesine ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

5. maddesi, aday öğretmenliğe atananların 1 yıl çalıştıktan sonra asil kadroya atanmak için tabi tutulacağı sınava ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

6. maddesi, uzman öğretmenliği mahkeme kararıyla alıp da, mahkeme kararları daha sonra aleyhlerine kesinleşenlerden ödemelerin geri alınmamasına ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

7. maddesi, öğretim elemanlarına yeniden "yönetim görevinden ayırma üniversite öğretim mesleğinden çıkarma ve kamu görevinden çıkarma" cezası verilmesine ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

8. maddesi dersanelerin dönüşümüne ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

9. maddesi, yine dersanelere ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

10 ve 11 maddeleri özel okulların açılmasına ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.

12. maddesi, dersanelerdeki eğitim personelinin bazılarının Devlet memurluğu kadrosuna atanmasına ilişkindir.

13. maddesi etüd merkezlerine ilişkindir.

14. maddesi özel okullara ilişkindir.

15. maddesi, MEB'de 2 yeni Genel Müdürlük kurulmasına ilişkindir.

Peki Öğretmene Rotasyon Var mı?

Milli Eğitim Bakanlığının binlerce okul/kurum idarecisini görevden alma kararı meclisten çıkmak üzere. MEB'deki değişim bununla sınırlı değil.

Bugünlerde MEB koridorlarında konuşulan en önemli konu öğretmen rotasyonu. Zorunlu çalışma yükümlülüğü olsun olmasın tüm öğretmenlere il dışı rotasyon getiriliyor.Başbakan tarafından da iki ay önce ilan edilen rotasyon için yerel seçimlerin bitmesi bekleniyor. 

Yerel seçimlerden sonra yapılması düşünülen kanun değişikliği ile öğretmenlerin tümü özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine kaydırılarak bu bölgelerde kesintisiz 5-7 yıl çalışmaları sağlanacak. 2010 yılında zorunlu hizmet affını getirenlerin bu kararı öğretmenlerimiz arasında çelişki olarak yorumlanırken bu kararın öğretmenleri ve ailelerini mağdur edeceği belirtiliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan öğretmenlerde bu bölgelerde kalmaya devam edecek, batıdan gelen tecrübeli öğretmenlerin yanında stajyer gibi çalışması planlanan öğretmenlerin tecrübelerini artırmaları sağlanacak.

Görünen o ki okul/kurum yöneticilerinden sonra öğretmenlerde büyük şok yaşayacak.

Memurlar.net

Günün Diğer Haberleri