Dershanelerin Kaldırılmasına İlişkin Tasarı Genel Kurul'daek

Dershanelerin Kaldırılmasına İlişkin Tasarı Genel Kurul'da, Dershaneler 1 Eylül 2015'e Kadar Devam Edecek

EĞİTİM - 2014-02-27 09:11:22

Meclis Genel Kurulu'nda dershanelerin kapatılmasını da içeren tasarının görüşmelerine başlandı.
Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti'nin Meclis gündemine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Kabul edilen grup önerisine göre Genel Kurul'da bugün dershanelere ilişkin tasarı temel kanun olarak iki bölüm halinde görüşülecek.
Genel Kurul haftalık çalışma günlerinin dışında 28 Şubat Cuma, 1 Mart Cumartesi, 2 Mart Pazar ve 3 Mart Pazartesi günü de çalışacak.
Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetleri 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edebilecek.
Tasarıya göre Bakanlık, bunlardan 1 Eylül 2015 tarihine kadar başvuranları, belirlenecek esaslara göre uygun görülmesi halinde öğretim kurumlarına dönüşüm programına alacak. Dönüşüm programına alınan kurumların, 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitimine kadar mevzuatta öngörülen şartları karşılamaları kaydıyla dönüşebilecekleri okul ve diğer kurum türleri ile dönüşüm esas ve usulleri Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek. (ANKA)
(MG/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri