ATA SEN:BEDEN EĞİTİMİ GÜNAH MI EFENDİLER?

ATA SEN:BEDEN EĞİTİMİ GÜNAH MI EFENDİLER?

SENDİKA - 2014-02-16 21:33:29

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinden beden eğitimi dersini kademeli olarak kaldırma kararı almıştır.

2014/2015 eğitim-öğretim yılında beden eğitimi dersi 9. ve 11. Sınıflarda daha sonraki yıllar ise sadece 9. sınıflarda okutulacaktır.


Meslek liselerinde okutulan ders sayısı haftada 37 saatten 44 saate çıkarılırken  beden eğitimi dersini  gereksiz bir ders olarak görmüşler ve her zamanki gibi bu dersi yok saymayı tercih etmişlerdir.


Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğu büyük şehirlerde yaşarken ilkokula başlayan çocuklarımız beden eğitimi dersini tanımadan sınıfa hapsedilmektedir. Çocuklarımızın oyun oynayabileceği alanlar yok olmuşken gençliğe adım attıkları dönemlerinde gidecekleri okullarda da beden eğitimi dersi alamayacaklardır. 


Çocuklarımızın deşarj olabileceği , birbirleriyle kaynaşabilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmayı, kaybetmeyi ve kazanmayı "fair play ruhu" içinde öğrendikleri belki de sahip oldukları tek etkinliği engellemek  hangi zihniyetin eseridir?


Meslek liseleri birçok spor branşında Türkiye’nin önde gelen sporcularını yetiştirmiştir. Bütün spor dallarında meslek liselerinin gözle görülür bir başarısı vardır. Buna en güzel örnek 2012/2013 Türkiye Futbol Gençler Şampiyonasını Kadıköy Endüstri Meslek Lisesi’nin kazanmış olmasıdır. 


Türkiye, beden eğitimi dersinin haftalık ders saati bakımından Avrupa ülkeleri arasında 17. sırada yer almaktadır. Fransa’da haftalık 32 saatlik ders programının 6-8 saati beden eğitimi dersidir. Avustralya'da haftada 5 gün 2’şer saat beden eğitimi dersi vardır. Bundan sonra Türkiye, Avrupa'dan  bu konuda da uzaklaşarak Arap ligine gireceğinin sinyalini vermiştir.



Norm kadro ile köşeye sıkıştırılan ve sadece maaşa tabii tutulan öğretmenler de işin başka bir boyutunu oluşturmaktadır. Bu kararın uygulanmasıyla binlerce beden eğitimi öğretmeni okullarında norm fazlası olacak ve sürülecektir.


Milli Eğitim Bakanlığı, beden eğitimi dersini nitelik ve nicelik bakımından üst seviyeye taşımak ve okullarımızdaki spor alanlarını geliştirmek yerine bu dersi tırpanlamayı tercih etmiştir.


Atasen olarak bu kafalara sormak istiyoruz:

Beden eğitimi günah mıdır efendiler?

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası 
 

 

 
Günün Diğer Haberleri