Türk-İş'ten “kölelik Düzenine Son“ Mitingi

Türk-İş'ten "kölelik Düzenine Son" Mitingi

SENDİKA - 2014-02-15 20:51:44

Türk-İş, "Kölelik Düzenine Son: Taşeronlaşmaya, Örgütsüzlüğe, Kuralsız Çalışmaya Hayır" mitingi düzenledi, Ankara ana caddelerinin miting nedeniyle kapatılmasını Başkentli sürücüler protesto etti. ANKARA (ANKA)- Türk-İş, "Kölelik Düzenine Son: Taşeronlaşmaya, Örgütsüzlüğe, Kuralsız Çalışmaya Hayır" mitingi düzenledi. Miting nedeniyle Ankara'nın merkez caddelerinin saatlerce trafiğe kapatılması Başkentlileri çileden çıkardı. Ankaralılar mitinglerin ana caddeler üzerinde yapılmamasını istedi.

-CADDELER KAPANDI-

Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarak Ankara'ya gelen eylemciler Gar'da toplandı, ardından Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. İşçiler, "Katliam gibi kazaların nedeni taşeron sistemi", "Gücünüz biz emekçilere yetiyor, bizim gücümüzde 30 Mart'ta sizlere yetecek","Yargı kararı burada, kadrom nerede?" yazılı dövizler açtı."Kölelik Düzenine Son" mitinginin önünde imam, patron ve firavun üçgeni tarafından zincirle bağlanmış işçilerin mizanseni dikkat çekti. İşçiler, taşeron yol, taşeron baraj ve taşeron inşaat işçisi yazılı beyaz kefenler giyip, boyunlarında zincirlerle birbirlerine bağlayarak yürümesi ise ilginç görüntülere sahne oldu.
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, miting 'de yaptığı konuşmada hükümete seslenerek ,özelleştirmelerin durdurulmasını ve taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi. Karayollarında çalışan taşeron işçilerin mahkeme kararına rağmen kadroya alınmadıklarını hatırlatan Atalay, ülkeyi yönetenlerin bu konuda hala olumlu bir adım atmadıklarını belirtti. Atalay , şeker, karayolları ve enerji gibi birçok iş kolunda kadrolu olmayan işçilerin olduğunu söyledi. Atalay,taşeron işçilerinin 3-4 ay çalarak bir sene geçindiklerini söyledi.

-"EKONOMİK KRİZLERDE PATRONLARIN DEĞİL, İŞÇİLERİN BEDEL ÖDÜYOR"-

"30 yıldır ülkede ne var, ne yok sattılar" diyen Atalay, özelleştirmeden mağdur olan işçilerin birçoğunun da 4/C statüsünde olduklarını ve işçilerin kadrolu ve sendikalı çalışmaları gerektiğini ifade etti. Yolsuzluk ve ekonominin ortada olduğunu belirten Atalay, ekonomik krizlerde patronların değil, işçilerin bedel ödediğini söyledi. Örgütsüzlüğün de bu konuda etkili olduğunu vurgulayan Atalay, 1980 yılından bu yana örgütlülüğün azaldığını belirtti.

-ANKARALILAR KORNALARLA PROTESTO ETTİ-

Mitingin Ankara'nın ana arteri olan Atatürk Bulvarı üzerinde yapılması nedeniyle cadde sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapandı. Yan yollardan verilen ulaşım tıkanıklık nedeniyle güçlükle sağlandı. Ankaralı şoförler trafiğin kesildiği yerlerde kornalarla Türk-iş mitingini protesto ettiler ve trafik birimlerinden mitinglerin caddelerde yapılmasına izin verilmemesini istediler. (ANKA)
(MLT/ORH)

Günün Diğer Haberleri