Türk Eğitim-Sen: Meb Yasa Tasarısı Yasalaştığında Teftiş Sistemi De Alt Üst Olacak

Türk Eğitim-Sen: Meb Yasa Tasarısı Yasalaştığında Teftiş Sistemi De Alt Üst Olacak

SENDİKA - 2014-02-13 11:23:56

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Yasa Tasarısı'nın, pek çok yönüyle yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, tasarının yasalaştığı zaman teftiş sisteminin alt üst olacağını, kazanılmış hakların göz ardı edileceğini vurguladı. ANKARA(ANKA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Yasa Tasarısı'nın, pek çok yönüyle yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, tasarının yasalaştığı zaman teftiş sisteminin alt üst olacağını, kazanılmış hakların göz ardı edileceğini vurguladı.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile görüştü. Görüşmeye Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ve Ankara 2 No'lu Şube Başkanı İzzet Fakılı da katıldı.

-"TASARIYLA KAZANILMIŞ HAKLAR GÖZ ARDI EDİLECEK"-

Görüşmede MEB Yasa Tasarısı gündeme geldi. Koncuk, yasa tasarısının endişe verici olduğunu, pek çok yönüyle yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Tasarı yasalaştığında okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevlerinin sona ereceğini, bundan zaman içerisinde 110 bin okul yöneticisinin etkileneceğini kaydeden Koncuk, Hükümete ve MEB'e karşı büyük bir infial oluştuğunu ifade etti.
Koncuk, aday öğretmenlerin stajyerliğinin kaldırılması konusundaki düzenlemenin de kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bunun uygulanması halinde istismar edileceğini, tasarının bu yönüyle de yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirti. Koncuk, 6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin KPSS'ye girmeden sözlü sınavla MEB'e kadrolu öğretmen olarak atanmasının, atama bekleyen 300 bin öğretmenin ve ailelerinin tepkisine yol açacağını bildirdi.
Teftiş sisteminin alt üst olacağını, kazanılmış hakların göz ardı edileceğini de sözlerine ekleyen Koncuk, "Yapılacak bu düzenleme hem Bakanlık müfettişlerini hem de ilköğretim müfettişlerini rahatsız edecektir. Bu düzenleme yanlıştır" dedi.
Koncuk Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatının iki yılda bir değiştirilmesinin de doğru olmadığını kaydederek, tasarının birçok yönüyle yeniden düzenlenmesinin gerekliliğini ifade etti.
Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de tasarının daha birçok aşamadan geçeceğini, ilgili komisyonlarda birçok değişiklik yapılabileceğini, Türk Eğitim-Sen'in görüşlerinin de mutlaka dikkate alınacağını bildirerek; endişe duyulmaması gerektiğini, Koncuk'un ifade ettiği endişelerin düzeltilebileceğini söyledi. (ANKA)
(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri