Öğrenme Ve Öğretmede Yeni Bir Boyut: Oyun İçinde Öğrenme

Öğrenme Ve Öğretmede Yeni Bir Boyut: Oyun İçinde Öğrenme

EĞİTİM - 2014-02-05 10:36:58

Türkiye'den Kariyer Danışmanlığı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneğinin yer aldığı AB destekli Araştırma Oyunları projesi, orta öğretim öğrencilerine ekoloji alanında araştırma yapmayı oyun içerisinde öğretmeyi hedefliyor. ANKARA(ANKA) - Türkiye'den Kariyer Danışmanlığı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneğinin (KARDER) yer aldığı AB destekli Araştırma Oyunları projesi, orta öğretim öğrencilerine ekoloji alanında araştırma yapmayı oyun içerisinde öğretmeyi hedefliyor.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin günlük yaşantımızın bir parçası olduğu, bilgisayar kullanma yaşının 8, cep telefonu kullanma yaşının da 10 olarak belirlendiği Türkiye'de, öğrenme ve öğretme teknikleri de değişiyor. Türkiye'den KARDER'in yer aldığı AB destekli Araştırma Oyunları projesi, orta öğretim öğrencilerine ekoloji alanında araştırma yapmayı oyun içerisinde öğretmeyi hedefliyor. Çocukların zamanının büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirdiklerini gören Avrupa'nın bazı saygın kuruluşları "Research Game" adında bir proje geliştirdi. İtalya'dan Salento Üniversitesi, Portekiz'den Averio Üniversitesi, İskoçya'dan Batı İskoçya Üniversitesi, Almanya'dan BSW eğitim merkezi, Avrupa Ekoloji Federasyonu ve Türkiye'den KARDER'in yer aldığı projenin 4. Yönetim Toplantısı 13-14 Şubat 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecek.

-YARIŞMADA BİRİNCİ GELEN TAKIMA İTALYA'DA ÖDÜL VERİLECEK-

Geliştirilen araştırma oyunu, toplantıda tartışılacak ve araştırma oyununa son hali verilecek. Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen araştırma oyununda öğrenciler araştırma sürecini öğrenecekler, ekoloji alanında hipotez geliştirecek, test edecek ve raporlaştıracaklar. Avrupa'da tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan oyuna öğrenciler takımlar halinde katılacak. Eğitmen eşliğinde oynanacak olan oyun ilkin okul ve ülke bazında "yaparak, gözlemleyerek" öğrenmeyi hedefliyor. Daha sonra her ülkeden bir takım çevirimiçi yarışmaya katılacak, yarışmada birinci gelen takıma İtalya'da ödül verilecek.
Research Game projesi ile ilgili bir açıklama yapan KARDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Varçın, Türkiye'den 6 ortaöğretim kurumunun pilot uygulamalara katılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bulunduklarını kaydeden Varçın, uygulamanın başarılı olması durumunda oyun içerisinde öğrenme tekniğinin yaygınlaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi. (ANKA)
(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri